Aktivera och skicka e-faktura till avtalskunder

Beskrivning

Nu går det att skicka e-faktura till avtalskunder via Bitnet. Följ stegen nedan för att aktivera tjänsten.

Hantering

1. Gå till administration > Bitnetfunktioner

2. Aktivera Peppol Bis 3.0 (Ny svensk e-faktura)
    3. Gå sedan till administration > administration > byrådet.
    4. Kontrollera att följande fält är rätt ifyllda: momsreg, organr, bankgiro
    5. Gå sedan till adresser
    6. Hitta avtalskunden i listan, klicka på namnet
    7. Klicka på ändra
    8. Fyll i orgnr samt referens (ges ut av avtalskunden)

Aktivera Peppol Bis 3.0 (Ny svensk e-faktura).

För att skicka e-faktura gör följande:
  1. Skapa först fakturan som vanligt i Bitnet
  2. Gå till ekonomi > visa fakturor
  3. Hitta fakturan det gäller, klicka på den och välj visa info
  4. För att skicka fakturan som e-faktura, klicka på knappen skicka peppol faktura

Klicka på knappen Skicka Peppol faktura för att skicka e-faktura till avtalskund.