Aktivera och skicka e-faktura till avtalskunder

Beskrivning

Guiden beskriver hur byrån kommer igång med funktionen Peppol Bis, det vill säga skicka e-faktura till avtalskunder via Bitnet. Följ stegen nedan för att aktivera tjänsten.

Vikigt
  1. Du behöver ha administratörsrättigheter för att aktivera funktionen i Bitnet.

Hantering

Svenska byråer

1. Gå till Administration > Bitnetfunktioner

2. Aktivera Peppol Bis 3.0 (Ny svensk e-faktura)
    3. Gå sedan till Administration > Administration > Byrådet.
    4. Kontrollera att följande fält är rätt ifyllda: momsreg, organr, bankgiro
    5. Gå sedan till Adresser
    6. Hitta avtalskunden i listan, klicka på namnet
    7. Klicka på Ändra
    8. Fyll i orgnr samt referens (ges ut av avtalskunden)

Aktivera Peppol Bis 3.0 (Ny svensk e-faktura).

Norska byråer

1. Gå till Administrasjon > Bitnet funksjoner

2. Aktivera EHF Faktura
    3. Gå sedan till Administrasjon > Administrasjon > Byrået
    4. Kontrollera att följande fält är rätt ifyllda: MVA-reg./org.nrOrgnrBankgiro
    5. Gå sedan till Adresser
    6. Hitta avtalskunden i listan, klicka på namnet
    7. Klicka på Endre
    8. Fyll i orgnr samt referens (ges ut av avtalskunden)

Aktivera EHF Faktura

För att skicka e-faktura gör följande:
  1. Skapa först fakturan som vanligt i Bitnet
  2. Gå till ekonomi > visa fakturor
  3. Hitta fakturan det gäller, klicka på den och välj visa info
  4. För att skicka fakturan som e-faktura, klicka på knappen skicka peppol faktura

Klicka på knappen Skicka Peppol faktura för att skicka e-faktura till avtalskund.